.

.

poniedziałek, 1 kwietnia 2019

Smacznego śniadanka, Tupaju


Czasem i siebie trzeba rozpieścić.
Najlepiej śniadankiem.
Najlepiej z pożyteczną fitoferajną.

Dziś twaróg solankowy podwędzany ze świeżą pokrzywą, podagrycznikiem, przytulią, jasnotą różową, rzodkiewką i kwiatem barwinka.
Smacznego Tupaju ;)



P.S.
Dziś Pogórze zmroził przymrozek mały, stąd koroneczki na pokrzywach.



10 komentarzy:

  1. U Ciebie już to wszystko jest? U mnie jeszcze nic, ino mieta nieśmiało wyszła na powierzchnie i ja dzisiejsze minus pięć "zwarzyło". Smacznego!
    Ciekawe, czy tym razem mój komentarz "wpuści".

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Byłeś w spamie izydorze :)
      U mnie pomału przebija się melisa, lebiodka, dziurawiec. Na resztę mus poczekać :)
      Pozdrówki!

      Usuń
  2. To ja lecę z koszyczkiem do ogrodu! Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Smacznego. 😍 Piękna kompozycja nz talerzu.😍

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie śliczne śniadanie :-) Może na moją poranną owsiankę rzucę kwiatka. Inspiracja :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wiedziałam że barwinkowe kwiecie jest jadalne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jadam. Barwinek leczniczym też jest. Mam trzy kępy aż i sie rozrasta.

      Usuń
  6. Fajnie wyglądają takie zmrożone listki i smacznego :)

    OdpowiedzUsuń